NIEUWS

Levende kerststal 2021

Op 14 december hebben we de bewoners verrast met een levende kersstal. We hebben dit jaar hiervoor gekozen in plaats van alleen een pakketje. De bewoners die een bezoek hebben kunnen brengen aan de kersstal konden tevens een kopje chocolademelk  met slagroom en/of glühwein nuttigen en dat eventueel met een plakje kersstol of een hartig hapje. Tevens kreeg iedere bewoner een led-kaars mee voor op de kamer om zo nog wat meer licht en sfeer te creëren in deze donkere dagen.  Voor de overige bewoners hebben we dit bezorgd op de kamer/afdeling We kunnen terug zien op een heel gezellige en geslaagde dag, de reacties van de bewoners en personeel ZMW waren bijzonder positief en daar doen we het voor! De dieren van Bert’s Animal Verhuur waren erg gerust en zijn op deze dag uitstekend verzorgt. Om vijf uur s’middags zijn ze weer naar Appeltern gegaan met verzorger en chauffeur Ben.

 


Voor de jarige Job hebben we ook nog met z’n allen gezongen.


Rabobank Clubsupport

Rabobank heeft een actie opgezet waarbij clubs/stichtingen worden ondersteund met kennis, netwerk en geld.
De stichting Vrienden van de Alde Steeg mag door inschrijving hier ook aan deelnemen. Aan de hand van het aantal stemmen wordt bepaald of- en in welke mate de stichting steun zal ontvangen.
Door de Rabobank worden de leden geïnformeerd en vanaf 4 oktober is het mogelijk om als lid van de Rabobank je stem uit te brengen op clubs en verenigingen bij jou in de buurt. (einde stemronde 25 oktober en bekendmaking van de resultaten op 9 november.)
Graag willen wij jouw stem ontvangen en bij voorbaat alvast hartelijk dank namens het bestuur.


Schenking door de heer Ben van den Broek

Dinsdag 17 augustus zijn Angela en Henk naar Dodewaard afgereisd om een check in ontvangt te nemen ter gelegenheid van de pensionering van Ben van den Broek.

Ben had zijn collega’s van de Rijksrecherche verzocht om in plaats van een persoonlijk cadeau geld in te zamelen voor de Vrienden van de Alde Steeg. De vader van Ben heeft van 2014 t/m 2016 gewoond in de Kriek nr.6. Ben gaf ons aan dat zijn vader heel veel plezier heeft gehad van onder andere de muzikale bijeenkomsten. Hij heeft ons aangegeven dat we heel goed werk doen als vriendengroep. We waren erg verrast dat het om zo’n groot bedrag ging en dat we ook voor minder graag waren gekomen. Langs deze weg nogmaals heel veel dank aan Ben en de collega’s van de Rijksrecherche. 
(Het bedrag is door nagekomen schenkingen uiteindelijk €800,00 geworden)

We hebben Ben aangegeven dat we dit goed zullen besteden en hem daarvan op de hoogte zullen houden. Ben is ook vriend van de Alde Steeg en zal ons om die reden blijven volgen.


Voorstelling JAN RAP & Z’N MAAT

Zaterdag 3 juli was de binnenplaats van Alde Steeg het decor van

JAN RAP & Z’N MAAT amateurtoneel Beuningen met de voorstelling “EEN REIS OM DE WERELD” …in 100 minuten…

We kunnen wel zeggen 100 wervelende minuten waarin de bewoners meegenomen werden in een muzikale reis. Iedereen is beloond met goed weer en dit evenement heeft dankzij sponsoren plaats kunnen vinden. De  bewoners zijn ook verwend met poffertjes, ijs en een drankje.
Iedereen bedankt voor het realiseren van deze geweldige middag.


Zuivelhoeve steunt VAS met de helpende kaas.

De Zuivelhoeve heeft voor 2021 een actie opgezet waarin de VAS financieel wordt ondersteund.
Bij de verkoop van iedere kilo kaas zal er €0,40 naar de VAS gaan.
De actie loopt tot 31 december.
Wij zijn blij met dit initiatief van Frank en Debbie Leenders en we hopen op een groot succes!

 

 

 

Bestuurwijzigingen per 10 Juli 2020
Tiny van Loveren heeft het voorzitterschap overgedragen aan Angela Vermeesch. Ciny Verbeek heeft het penningmeesterschap overgedragen aan Gerry Jeukens. Zowel Tiny als ook Ciny blijven lid van het vrienden bestuur.
Daar komt de orgelman op 11 mei 2020
Vandaag stond de orgelman plots op het terrein van de Alde Steeg. De bewoners waren blij verrast en iedereen was blij, mede omdat het weer ook mooi genoeg was om buiten een kijkje te nemen.


Pannenkoekenmiddag 2019
Op 29 augustus hebben de bewoners weer heerlijk kunnen genieten van een lekkere pannenkoek en een heerlijk drankje. Ook was er weer een gezellig stukje muziek bij. Een en ander was geschonken door Jack Muller die zelf ook aanwezig was. Na de snack van Jack was het nu smullen met Muller. Erg bedankt namens de bewoners en de Vrienden Jack!
Voor de foto’s zie de de pagina Foto’s


Avondvierdaagse 2019.
Op de 2e dag hebben we te maken gehad met een fikse regenbui waarbij we de tocht vroegtijdig hebben afgebroken. De bewoners zaten die avond allemaal al vroeg in de pyjama. Op de verzorgplaatsen is iedereen verwend met koffie en thee met wat lekkers (en soms nog wat extra’s) Het was weer een geslaagde vierdaagse met een afsluiting op de zaterdag. 

 

Voor meer foto’s zie de de pagina Foto’s


Verwenmiddag 23 mei 2019.
Traditiegetrouw heeft op 23 mei 2019 de Verwenmiddag plaatsgevonden. Deze is aangeboden door de Vrienden van de Alde Steeg. De middag stond onder andere in het teken van lekkere hapjes en natuurlijk mocht daarbij de chocoladefontein  niet ontbreken. Ria Meijers en Leonie Basten medewerkers welzijn hadden het druk met handen- en haarverzorging van de bewoners. De aanwezige bewoners kregen een gratis lot en 5 daarvan hadden het geluk van ’n leuke prijs.

 
Als verrassing was er het optreden van Turbo Toos en Super Stien, twee dames uit het land van Maas en Waal. Zij brachten een geweldige show in het Maas en Waalse dialect, waarbij de tekst regelmatig aan de dubbelzinnige kant was en dat zorgde voor veel extra hilariteit.  

Een zeer geslaagde middag

Voor meer foto’s zie de de pagina Foto’s


10 april 2019
Het vrijwilligersfeest was goed verzorgt en iedereen is zijn echt verwend op deze avond.
Hartelijk dank aan de gastvrouw Diana van Dolderen, facilitair bedrijf en de muziek


Op 17 December 2019 tussen 10.00 en 12.00 uur zullen de bewoners van de Alde Steeg een bezoek brengen aan Beuningen on Ice. Een en ander in overleg met het bestuur van BOI en de Alde Steeg. We hopen dat er weer voldoende vrijwilligers aanwezig zijn om de bewoners heen en weer te brengen. Iedereen veel plezier gewenst!


3 maart 2019

Vrijwilligersfeest zorggroep Maas & Waal

Op woensdag 10 april 2019 wordt er een vrijwilligersfeest gehouden in Alde Steeg.
Het betreft een geheel verzorgde avond met een buffet gemaakt door de koks en medewerkers van het facilitair bedrijf.
Programma:

  • 18.00 uur ontvangst en opening door de bestuurder.
  • 18.30 uur huldiging van de jubilarissen.
  • 19.00 uur opening van het buffet met muzikale omlijsting
  • 21.30 uur afsluiting

Namens de Raad van Bestuur, het managementteam, bewoners  en alle medewerkers een fijne avond toegewenst.


18 februari 2019

Afgelopen jaar is er weer een aanvraag ingediend door Jacques Peters voor een financiële ondersteuning aan de Vrienden van de Alde Steeg. 

Het bestuur van de commissie goede doelen heeft een bedrag toegekend aan ons van €250,-
Het bestuur van de Vrienden van de Alde Steeg is hier erg blij mee en hartelijk bedankt hiervoor.
De Kringloopwinkel bestaat dit jaar 20 jaar en heeft voor genodigden festiviteiten georganiseerd op Zaterdag 16 maart aanstaande waar tevens een rondleiding in de verbouwde winkel en het gehele pand zal plaatsvinden.

Tijdens deze festiviteiten mag het bestuur van de Vrienden de check in ontvangt nemen.
Nogmaals bedankt en we zullen hierbij graag aanwezig zijn!!