Foto’s

Carnaval 2020

Verwenmiddag 2019

Dag van de Ouderen 27 sept. 2018

27 september vierden de bewoners en familie de dag van de ouderen. De feestmiddag werd de bewoners aangeboden door de Vrienden van Alde Steeg. In een volle zaal in de Bongerd verzorgde OKIDO de middag muzikaal met als thema Ons Dorp. Alle oude liedjes werden meegezongen. De glaasjes boerenjongens , hapjes en andere drankjes werden met plezier genuttigd. Op 1 oktober, de officiële dag van de ouderen, krijgen alle bewoners nog een overheerlijke traktatie bij de koffie.

Avondvierdaagse 2018

Avondvierdaagse weer een groot succes. Op woensdag 13 juni gingen we weer van start voor onze….jawel 10e keer avondvierdaagse met maar liefs 29 bewoners van Alde Steeg. Ook 29 vrijwilligers waren weer van de partij om deze mensen te ondersteunen. Allen goedgezind vertrokken we voor onze eerste wandeldag. De sfeer zat er al snel in en we genoten met volle teugen van de omgeving, de andere wandelaars en van de rustplaats waar we lekker koffie kregen met een koek. We haalden zonder problemen de eindstreep. De tweede dag was een beetje nat maar doordat we allemaal een regencape kregen was dit verder geen probleem. Onderweg kregen we snoepjes, appels ,en drinken aangeboden door de avondvierdaagse organisatie. We werden echt verwend. Ook de tweede dag kwamen we zonder blaren binnen. De derde dag scheen de zon alweer volop. Dus daar gingen we weer. Al zingend en lachend liepen we zonder problemen door naar onze rustplaats bij Mark. Nou daar stond wat lekkers klaar. Ja hoor heerlijke advocaat met slagroom. De bewoners genoten hiervan. Na ook nog naar de kleine kinderen te hebben gekeken die mee liepen vertrokken we weer naar huis. Ja weer binnen zonder blaren. De laatste dag de grote finale van de vierdaagse. Iedereen was in een top conditie voor deze laatste wandeling. Op de laatste rustplaats werd een wandelschoen aangeboden met spekkies erin die door de Vrienden van Alde steeg betaald werden evenals de koffie op alle rustplaatsen en de inschrijvingen. We liepen vlekkeloos door de finish alwaar we werden ingehaald met muziek van de fanfare. Bij thuiskomst kregen alle bewoners en vrijwilligers een heerlijk broodje en een drankje aangeboden door de vrienden. Nadat de medailles en cijfertjes waren uitgedeeld kreeg ook nog iedereen een prachtige roos. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis. Het was weer geweldig. Dank aan alle vrijwilligers, Vrienden van Alde Steeg en eenieder die dit mogelijk hebben gemaakt. Hopelijk weer tot volgend jaar. Marijke Diny en Rieki.

Verwenmiddag 26 april 2018

Aangeboden door de Vrienden van Alde Steeg. De middag stond in het teken van chocolade. De bewoners konden meedoen aan een gratis loterij, proeven en raden van diverse chocolade en proeven en raden van 3 zoete likeurtjes. Tevens waren er diverse verwenmomenten en verkoop van onder andere het wonder potje! Bewoners die niet konden komen kregen in hun woning een groot tablet chocolade naar keuze. Met muziek van de accordeonist erbij was het een geslaagde en drukke middag. Met dank aan de activiteitenbegeleiders.

VAS diner 7 april 2018

VAS - diner. Afgelopen zaterdag 7 april organiseerde de Vrienden van Alde Steeg samen met de keuken van Zorgcentrum Alde Steeg het elfde VAS-diner. Om half zeven werd een record aantal van 65 gasten bij binnenkomst door het bestuur welkom geheten met een heerlijk drankje. Vervolgens kregen de gasten een voortreffelijk 4 gangen diner geserveerd, waarbij voor wat het voor- en hoofdgerecht betreft er een keuze was van vlees of vis. De stichting Vrienden van de Alde Steeg kreeg per deelnemer €10 op hun bankrekening. Waarvoor dank! Rond 10.30 uur werd het diner afgesloten met koffie/thee. Tot slot bedankte de voorzitter alle gasten met daarbij de wens ze allemaal volgend jaar weer terug te mogen zien. Het keukenpersoneel en de bediening kregen als dank een luid applaus.

IJsmiddag juli 2017

Als cadeau ter gelegenheid van de nieuwbouw hebben de Vrienden van de Alde Steeg afgelopen donderdag in samenwerking met de Activiteitenbegeleiding een gezellige middag aangeboden aan alle bewoners. In het restaurant konden ze onder het genot van een kopje koffie of thee met een appelflap en een drankje meezingen, luisteren of dansen op de muzikale feestelijke klanken van de La, La, Ladies. De middag werd smaakvol afgesloten met een heerlijke ijscoupe. De niet aanwezige bewoners konden op hun eigen kamer van het lekkers genieten. Bedankt Vrienden van de Alde Steeg. Beaky Engelen bedankt voor de foto`s

Avondvierdaagse 2017

In juni rolden de bewoners en vrijwilligers van zorgcentrum Alde Steeg in Beuningen 4 dagen mee met de avondvierdaagse. De Vrienden van de Alde Steeg verzorgden de rustpunten en het feest op de laatste dag.

Mobiele keuken pannenkoeken jun 2017

Op 1 juni 2017 hebben alle bewoners van Alde Steeg kunnen genieten van onbeperkt pannenkoeken eten. Diverse soorten werden er gebakken tussen 16 en 18 uur. Deze middag met muziek werd de bewoners , familie, vrijwilligers en personeel aangeboden door De Vrienden van de Alde Steeg. Het personeel van pannenkoekenrestaurant Den Tol bakte 200 pannenkoeken per uur. Met dank aan fotograaf Beaky Engelen.

Diner van stichting

40 Gasten maakten gebruik van een door de stichting Vrienden van de Alde Steeg georganiseerd diner in het zorgcentrum. Per deelnemer ging 10 euro naar onze stichting. Namens het bestuur nogmaals hartelijk dank aan alle deelnemers. In een aangepaste entourage genoten de aanwezigen van de kokskunsten van het facilitair bedrijf van de zorggroep Maas en Waal.

Verwendag nov 2016

Wellnessmiddag Zorgcentrum Alde Steeg. Foto`s: B.Engelen. Wat zou je kunnen verwachten op een wellnessmiddag van donderdag 10 november 2016? De vraag werd gesteld aan verschillende bewoners waarop een bewoner aangaf: het zal wel iets met verwennen te maken hebben. Maar op welke manier zou de activiteitenbegeleiding samen met de Vrienden van de Alde Steeg de bewoners nu willen verwennen? Een andere bewoner gaf aan als het met verwennen te maken heeft dan wordt ik het liefst verwend met een glimlach en de gezelligheid van de mensen om mij heen. Dat was een mooi antwoord en zo heeft de middag er ook uit gezien. Veel gezelligheid, een prettig gevoel en een glimlach. Bewoners namen plaats aan verschillende tafeltjes en ieder tafeltje werd begeleid door een vrijwilligster. Er werd gestart met een schoonheidsquiz met vragen zoals waarvan een spiegel wordt gemaakt tot het benoemen van 4 schoonheidsproducten of welke werking kamille op het haar heeft. Tussendoor werden de handen van de bewoners die dat graag wilden in een lekker badje gedaan, gescrubd, gemasseerd en de nagels werden geknipt, gevijld en gelakt. Er waren 2 professionele dames gekomen die de werking van etherische oliën uitlegde en de bewoners een heerlijke nek, hoofd of schoudermassage gaven. De keuken had gezorgd voor een fruitbuffet waarvan heerlijk gesmikkeld kon worden. De middag werd afgesloten met dank aan de Vrienden van de Alde Steeg die het mogelijk maakte dat de bewoners naar huis gingen met een glimlach.

Dierentuin sep 2016

Op 6 september 2016 gingen bewoners en begeleiders van zorgcentrum Alde Steeg op uitnodiging van de stichting Vrienden van de Alde Steeg op reis naar de dierentuin in Rhenen. Ouwehands Dierenpark was door het mooie weer de plek van vele mooie kiekjes. Wat hebben allen genoten. Met dank aan alle begeleiders voor hun vrijwillige inzet!

Beuningen on Ice 2015

16 december 2015 om 10.00 uur gingen 35 bewoners van Alde Steeg op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Alde Steeg weer naar Beuningen On Ice. Koffie met gebak (Geschonken door Limburgia Beuningen), muziek en een drankje (Geschonken door Beuningen on Ice) maakten het uitstapje nog gezelliger. Met dank aan alle 33 vrijwilligers die mee hebben geholpen en dank aan het personeel van Alde Steeg. Alle bewoners ontvingen van de Vrienden een kado voor de feestdagen.Zie de laatste 2 foto`s.

Dag van de ouderen okt 2015

Op 1 oktober vierden de bewoners samen met de Vrienden van de Alde Steeg de dag van de ouderen. Koffie met gebak en een borreltje op zijn tijd. Het orkest de zeeschuimers zorgde voor de muziek en wist de aanwezigen van het begin tot het eind goed te vermaken.Van gezellige meezingers tot dansmuziek. Om half vijf konden alle aanwezigen genieten van een heerlijk buffet. Een zeer geslaagde middag met veel bewoners en hun familie.

Pannenkoeken april 2015

Op donderdag 23 april zijn de bewoners en de vrijwilligers/familieleden op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Alde Steeg naar het pannenkoekenrestaurant Den Tol in Beuningen geweest. In een modern pand naast de bioscoop heeft Den Tol een trendy uitstraling gekregen. Met de grootste bakwand van Nederland worden er 13 pannenkoeken tegelijk gebakken. In totaal 53 personen namen deel aan dit uitstapje. Beginnend met een wandeling van Alde Steeg naar het restaurant en genietend van een drankje en eindigend met een grote pannenkoek.

Verwendag feb 2015

Onder leiding van Wendolien van Haren (huidcoach/huidspecialist) van Schoonheidssalon Beauty Star uit Beuningen en met medewerking van vrijwilligers, activiteitenbegeleiders en de Vrienden van de Alde Steeg (die deze middag hadden aangeboden) werden de bewoners verwend. Nagels verzorging, handmassage, de verzorging van de huid, maar ook om even lekker tot rust te kunnen komen. Met een heuse beauty bingo met vele artikelen en waardebonnen. En als klap op de vuurpijl een heerlijk fruitbuffet voor alle aanwezigen.

Beuningen on Ice dec 2014

17 december 2014 zijn de bewoners en vrijwilligers op uitnodiging van de vrienden van de Alde Steeg naar Beuningen on Ice geweest. Zij konden genieten van de schooljeugd die aan het schaatsen was, van koffie met gebak en van een borreltje.En genoten hebben ze!

Dierentuin mei 2014

Op 20 mei trakteerden de vrienden van de Alde Steeg de bewoners op een dag Ouwehand dierenpark in Rhenen. Alle thuisblijvers kregen een cadeau in de vorm van een schaal met lekkere drankjes en hapjes. De foto`s spreken voor zich. De foto`s zullen binnenkort in Alde Steeg vertoond worden op het grote scherm in het Genoegen.

Pannenkoeken jan 2014

Donderdag 30 januari 2014 gingen bewoners en vrijwilligers op visite in het nieuwe pannenkoekenrestaurant Den Tol aan de van Heemstraweg in Beuningen. De Stichting vrienden van de Alde Steeg trakteerde!